marți, 16 noiembrie 2010

Cercei "Antique"



Materiale: nasturi
Dimensiuni: 2cm x 2cm
Pret: 30 lei

Bratara "Autumn buttons"



Materiale: inlocuitor de piele,margelute,bentite din saten,nasturi din plastic si metal
Dimensiuni: 16cm x 5cm
Pret: 35 lei

The little brow



Materiale: bumbac,suport metalic,margelute din lemn
Dimensiuni: 9cm x 3cm
Pret: 20 lei

Autumn Rose



Materiale: poliester, catifea, hartie
Dimensiuni: 13cm x 8cm
Pret: 20 lei

-vanduta

General cap



Materiale: inlocuitor de piele,bumbac
Dimensiuni:10cm x 20cm

- se executa doar pe comanda pretul sepcutei fiind de 50 lei.

luni, 1 noiembrie 2010

my halloween costume


Pentru petrecerea de Halloween,am ales sa ma costumez in Gheisa, pentru ca oricum nu vroiam un costum infricosator :) costumul l-am realizat intr-o zi,dupa o scurta documentare si din putinele resurse materiale, pe care le-am gasit prin casa...priviti ce a iesit,sper sa va duca cu gandul la indepartata Japonia.

Gheişa


Gheişele (芸者 geisha, însemnând "artist" sau "persoană a artelor") sunt în acelaşi timp artiste şi entertaineri în tradiţia japoneză.Gheişele erau foarte cunoscute în secolul al XVIII-lea şi în secolul al XIX-lea.
Înfăţişarea unei gheişe variază de-a lungul carierei, de la culorile vii ale unei gheişe ucenice, la înfăţişarea sobră a unei gheişe experimentate.Gheişele poartă mereu kimono. Gheişele ucenice au kimonouri viu şi divers colorate cu un obi (eşarfă care se leagă în jurul brâului) extravagant. Gheişele mai experimentate poartă kimonouri cu stiluri, modele şi culori mai sobre. Se spune că o gheişă niciodată nu este văzută cu un kimono mai mult de o dată în timp ce produce divertisment. Kimonourile gheişelor sunt decoltate la spate, pentru că în lumea japoneză, ceafa şi gâtul sunt folosite în ritualul seducţiei bărbaţilor.Un kimono poate necesita de la doi la trei ani pentru a fi creat, pictat şi brodat.
Gheişele se încalţă cu sandale cu talpa foarte înaltă, zori, când merg afară, şi poartă doar tabi (şosete albe) înăuntru. Când vremea este ploiasă gheişele se încalţă cu nişte saboţi de lemn, numiţi geta. Gheişele ucenice au nişte saboţi speciali din lemn negru lăcuit, okobo.
Coafurile gheişelor au variat de-a lungul istoriei. In trecut, femeile işi purtau părul pe umeri în unele perioade, şi prins desupra capului in altele. În secolul XVII a aparut tradiţionala coafură shimada, un fel de coc elaborat, purtat de gheişele consacrate.Gheișele erau învățate să doarmă cu gâtul pe niște mici suporturi ("takamakura") în loc de perne, astfel încât să își țină coafura în stare perfectă până a doua zi. Pentru a impune acest obicei, mentorii lor puneau orez în jurul suportului. Dacă capul gheișei aluneca de pe suport, în timp ce aceasta dormea, orezul se lipea de păr stricând coafura.Multe gheișe moderne folosesc peruci în viața lor profesională.
Mai sunt multe lucruri de spus despre gheișe,eu m-am rezumat doar la cateva aspecte, ele mai există şi astăzi, cu toate că numărul lor este în permanentă scădere.

Halloween costume


Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica care este preluata in zilele noastre de tot mai multe popoare. Printre aceste popoare incepe a se numara Romania, caci tot mai des in ultimul timp se organizeaza diverse spectacole si petreceri pe tema Halloween-ului. Eu consider ca este binevenita, caci este un prilej de bucurie si sarbatoare.
Numele de halloween vine de la expresia „all hallows’ even”, din limba engleza, ceea ce reprezinta numele unei sarbatori crestine numita a tuturor sfiintilor “ajunul zilei tuturor sfintilor”. Denumirea a fost prescurtata in „Hallowe’en” si apoi in Halloween.Sarbatoarea de Halloween este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie.Altceva ce este specific acestei sarbatori si ca un obicei, dar care la noi nu a fost preluat inca, este faptul ca in aceasta noapte copiii se costumeaza in cele mai ciudate si infricosatoare costume, in vrajitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre si colinda pe la case punand intrebarea „Trick or treat?”, ceea ce s-ar traduce „Pacaleala sau dulciuri?”. Aceasta fraza se interpreteaza ca o amenintare ca daca nu vor primi dulciuri, atunci persoana careia i s-a colindat i se va face o farsa.
In multe tari in seara zilei de Halloween si cateodata si in seara premergatoare acesteia se organizeaza diverse parade si carnavaluri prin care este serbat Halloween-ul.Istoria Halloween-ului, ca fiecare festival din istorie, este inspirata din traditii ce s-au mentinut de-a lungul timpului din generatie in generatie, insa, odata cu trecerea timpului, sarbatoarea de Halloween tinde sa se degradeze si sa capete alte conotatii.
Tu ce parere ai de sarbatoarea de Halloween? O sarbatoresti, si daca da, cum?Eu am sarbatorit-o, costumandu-ma!