luni, 1 noiembrie 2010

Halloween costume


Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica care este preluata in zilele noastre de tot mai multe popoare. Printre aceste popoare incepe a se numara Romania, caci tot mai des in ultimul timp se organizeaza diverse spectacole si petreceri pe tema Halloween-ului. Eu consider ca este binevenita, caci este un prilej de bucurie si sarbatoare.
Numele de halloween vine de la expresia „all hallows’ even”, din limba engleza, ceea ce reprezinta numele unei sarbatori crestine numita a tuturor sfiintilor “ajunul zilei tuturor sfintilor”. Denumirea a fost prescurtata in „Hallowe’en” si apoi in Halloween.Sarbatoarea de Halloween este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie.Altceva ce este specific acestei sarbatori si ca un obicei, dar care la noi nu a fost preluat inca, este faptul ca in aceasta noapte copiii se costumeaza in cele mai ciudate si infricosatoare costume, in vrajitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre si colinda pe la case punand intrebarea „Trick or treat?”, ceea ce s-ar traduce „Pacaleala sau dulciuri?”. Aceasta fraza se interpreteaza ca o amenintare ca daca nu vor primi dulciuri, atunci persoana careia i s-a colindat i se va face o farsa.
In multe tari in seara zilei de Halloween si cateodata si in seara premergatoare acesteia se organizeaza diverse parade si carnavaluri prin care este serbat Halloween-ul.Istoria Halloween-ului, ca fiecare festival din istorie, este inspirata din traditii ce s-au mentinut de-a lungul timpului din generatie in generatie, insa, odata cu trecerea timpului, sarbatoarea de Halloween tinde sa se degradeze si sa capete alte conotatii.
Tu ce parere ai de sarbatoarea de Halloween? O sarbatoresti, si daca da, cum?Eu am sarbatorit-o, costumandu-ma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu